Sähköposti‎ > ‎

Keskustelufoorumin käyttöohjeita (usein kysyttyä)

Tälle sivulle on kerätty vastauksia Google+ yhteisön käytöstä tehtyihin kysymyksiin. Katso myös Keskustelu-sivu ja liittymisohje. Liittymisohjeen voit myös tulostaa (katso sivun alareunassa olevaa rataskuvaketta). 

Voit tehdä lisää kysymyksiä Google+ yhteisössä tai sähköpostitse osoitteella reima@grafiro.fi 

Näihin on tulossa vastauksia: 
  • Miten luokittelen viestin Google+ yhteisössä?
  • Yleisiä käytäntöjä some-keskusteluissa
  • Käyttäjätunnukseni ja salasanani ovat hävinneet, mitä teen?
  • Minulla on useita tilejä Googleen, mitä pitäisi tehdä?

Miten Googleen kirjaudutaan?

lähettänyt Reima Orvasto 22.1.2013 klo 3.29   [ 24.1.2013 klo 6.30 päivitetty ]

Toimintaohje: 

  • Tulosta tämä ohje itsellesi muistilapuksi (yleensä Ctrl+P näppäinyhdistelmä avaa tulostusikkunan)
  • Katso diaesitys klikkaamalla tätä linkkiä
  • Toimi seuraavan muistilistan mukaisesti: 
  1. Hae selaimellasi osoite www.google.fi 
  2. Paina oikeassa yläkulmassa olevaa painiketta, jossa lukee: "Kirjaudu sisään"
  3. Jos sinulla on jo googletunnukset, kirjoita ne kenttiin (sähköpostiosoite + salasana).  Kun olet kirjautunut, klikkaa omaa nimeäsi (+Sinä) sivun vasemmassa ylänurkassa. Siirry kohtaan 4. 

    Jos sinulla ei vielä ole googletunnuksia, klikkaa punaista "Kirjautuminen" painiketta
    a). Täytä kirjautumislomakkeen kentät, anna myös puhelinnumero, sillä se on turvallisuustekijä (ei ole pakko julkaista)
    b). käyttäjänimeksesi tulee gmail-osoite (osoitetta ei ole pakko ottaa käyttöön). 
    Anna myös nykyinen sähköpostiosoitteesi, tämäkin on turvatekijä siltä varalta, että käyttäjätunnuksesi unohtuisi. 
    c) jos et saa selvää tarkistustekstistä (joka varmistaa, että et ole robotti), rastita ruutu ja pidä kännykkä lähelläsi. Varmistusviesti lähetetään silloin siihen. 
    d) saat nykyiseen sähköpostiisi ilmoituksen. Klikkaa siellä olevaa varmistuslinkkiä.

  4. Voit ohittaa useimmat seuraavat vaiheet ja lisätä myöhemmin itsestäsi profiilikuvan yms.
  5. Etsi LY:n julkinen Google+ sivu kirjoittamalla Google+ logon vieressä olevaan hakukenttään hakusanoiksi "laulun ystävät"
  6. Kun tulet keltaisella LY-logolla varustettuun sivuun, klikkaa punaista "Seuraa" -painiketta sivun yläreunassa. Tässä vaiheessa voit halutessasi lisätä kuorokavereita omiin piireihisi. Se ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Jos saat muilta kavereilta sähköposti-ilmoituksia piireihin liittämisestä, niistä ei tarvitse välittää. Ne voi joko poistaa tai jättää viestihistoriaan, tilaa ne eivät sieltä vie juuri lainkaan. 

  7. Klikkaa seuraavaksi sivun vasemmassa reunassa olevaa "Yhteisöt" kuvaketta. Kirjoita sivulla olevaan hakukenttään jälleen "laulun ystävät." Tämä on kuoron viestinnän kehittämisen kannalta tärkeä asia. 
  8. Kun sinisellä logolla varustettu LY:n sisäinen foorumi löytyy, klikkaa sitä...
  9. ...ja paina "Pyydä lupaa liittyä" -painiketta.

  10. Jonkin ajan kuluttua pyyntösi hyväksytään ja pääset osallistumaan keskusteluun. 

Kun tämä prosessi on kerran tehty, sitä ei tarvitse tehdä enää uudelleen. Jatkossa pääset keskustelufoorumiin suoraan esimerkiksi www.laulunystavat.fi -jäsensivuilla olevasta linkistä tai vaikkapa uri.fi/lyplus -osoitteella (merkitse suosikkeihin tai vedä osoite työpöydällesi). Kaikki LY:n linkit löytyvät samalta sivulta osoitteessa: https://sites.google.com/site/lyintra/tietopankki 

Jos käytät henkilökohtaista konetta, voit antaa selaimesi tallentaa salasanasi, niin sinun ei tarvitse muistaa salasanoja jatkossa. 

Tarvitseeko minun liittää ystäviäni Piireihin?

lähettänyt Reima Orvasto 19.1.2013 klo 7.43   [ 19.1.2013 klo 7.44 päivitetty ]

Google+ (kuten myös Facebook) on verkkoyhteisö, jossa yleisesti pyritään verkostoitumaan omien uusien ja vanhojen tuttujen kanssa. On kuitenkin jokaisen henkilökohtainen asia, haluaako käyttää verkkoyhteisöä muuhunkin kuin kuoron sisäiseen viestintään. 

LY:n sisäisen viestinnän kannalta ei Piireihin liittäminen ole välttämätöntä. Se riittää, että liittyy LY:n sisäiseen keskustelufoorumiin. Piirit mahdollistavat kuitenkin sosiaalisen verkkoviestinnän kuoroharrastuksen ulkopuolellakin: pääset näkemään kaikki piireissäsi olevien viestit. 

Kun sinut liitetään jonkun henkilön Piiriin, siitä tulee sinulle sähköposti-ilmoitus. Sähköpostit ovat kooltaan niin pieniä  (1 kt), etteivät ne täytä sähköpostilaatikkoa. Tietotulvaa ne kuitenkin aiheuttavat. Jos viestien määrä alkaa kyllästyttää, voi sähköposti-ilmoitukset kytkeä pois päältä (ks. kuvat alla). 

Hae Google-tilin yleiset asetukset.



Valitse Google+ vasemmasta valikosta. Sen jälkeen voit valita yksitellen mistä asioista haluat, että Google lähettää sinulle viestin. Jos et vielä ole lisännyt omaa puhelinnumeroasi, se kannattaa turvallisuussyistä tehdä tässä samalla. 




Miten ladataan kuva omalle tietokoneelle?

lähettänyt Reima Orvasto 16.1.2013 klo 22.06   [ 16.1.2013 klo 22.06 päivitetty ]


Kun olet LY:n sisäisessä keskustelufoorumissa, klikkaa LY:n julkisen sivun tunnusta (keltainen logo). Julkinen sivu löytyy myös hakukentän avulla. 



Julkisella sivulla klikkaa Kuvat-painiketta ja valitse haluamasi kansio tuplaklikkaamalla. 


Etsi kansiosta oma kuvasi ja tuplaklikkaa sitä. 


Kuvan alareunassa on Asetukset-linkki, jota klikkaamalla avautuu latauslinkki. Kuva siirtyy oman tietokoneesi latauskansioon (kone- ja selainkohtainen). 



Miten liitän toisen sähköpostiosoitteen googletiliin?

lähettänyt Reima Orvasto 14.1.2013 klo 12.55   [ 14.1.2013 klo 12.55 päivitetty ]

Käyttäjätiliin on hyvä liittää ainakin kaksi sähköpostiosoitetta, jotta mahdollisten kirjutumisongelmien sattuessa olisi osoite, johon unohtuneen salasanan voi lähettää. 

Kirjaudu ensin osoitteeseen google.fi   



Mene seuraavaksi tilin asetuksiin klikkaamalla kuvasi vieressä olevaa nuolta ja sen jälkeen Tili-linkkiä.



Klikkaa seuraavassa näkymässä Sähköpostin muokkauslinkkiä. Voit myöhemmin selata Tiliasetusten muutkin linkit, kuten tietoturva-asetukset.  



Tilitietojen hallinnointisivulla voit lopulta lisätä uusia sähköpostiosoitteita tiliisi. 



Seuraavaksi saat lisäämääsi sähköpostiisi vahvistusviestin. Klikkaa siinä olevaa linkkiä.  



Vielä yksi vaihe: anna salasanasi uudelleen. Nyt uusi osoite on liitetty Googletiliisi.







Kenelle viesti näkyy?

lähettänyt Reima Orvasto 13.1.2013 klo 1.25   [ 13.1.2013 klo 3.40 päivitetty ]

G+ keskustelufoorumissa (oikeammin: yhteisöpalvelu, lyhyesti Palvelu) on monipuoliset keinot jakaa viesti haluamalleen ryhmälle tai henkilölle. Jakaminen tapahtuu joko Palvelun sisällä tai sähköpostitse.


Lisää piiri, jolle haluat jakaa viestin valitsemalla se alla olevasta kentästä. Voit myös käyttää tekstissä +merkkiä (tai @-merkkiä) henkilön nimen edessä, jolloin se ilmestyy automaattisesti myös jakokenttään jos henkilö on G+ palvelun jäsen. Huomaa kuitenkin, että Palvelussa voi olla useita samannimisiä henkilöitä.   

Lähetä viesti sähköpostilla, jos henkilö ei ole G+ palvelussa. 

Varmin tapa kohdistaa viesti on mennä Yhteisösivulle (tässä LY:n sisäinen foorumi). Siellä kirjoitettu viesti kohdentuu aina vain suljetun yhteisön jäsenille. Yhteisössä viestin voi luokitella etukäteen luotujen luokitusten mukaan, joka helpottaa viestien lukemista myöhemmin. Luokitusta ei voi muuttaa jälkikäteen. 
 

Julkaistun viestin yläreunassa on harmaalla teksti, joka näyttää kenelle viesti on jaettu. Esimerkin viesti on jaettu LY:n sisäisessä foorumissa ja se on luokiteltu Käyttöopas-kansioon. 



1-5 of 5